Mediation


Mediation is bemiddelen tussen partijen die het oneens zijn met elkaar en er samen weer uit willen/moeten komen.

 

Op internationaal niveau zijn er de vredesonderhandelaars in bijvoorbeeld oorlogsgebieden zoals recent in Syrië of tussen Israël en Palestijnen zoals 'de Camp David-akkoorden".

 

Op kleinere schaal zijn er natuurlijk ook ruzies, scheidingen, arbeidsgeschillen en ander conflicten waarbij mensen die ooit samen iets hadden uit elkaar willen. Echter vaak zijn er kinderen in het spel, huwelijkse overeenkomsten, arbeidscontracten, afspraken en ga zo maar door!

Veelal me grote emotionele, financiële en juridische consequenties.

 

Er bestaat de mogelijkheid van counseling om partijen weer bij elkaar te komen, doch vaak kiest men ervoor om uit elkaar te gaan.

 

Mocht u samen beslissen "uit elkaar te willen" en daarin de formeel juridische kant via een advocaat te vermijden.. dán is mediation een goede manier om oplossingsgericht en constructief te werken aan "het scheiden van elkaar wegen".

 

"Scheiden doet lijden!" is een oud gezegde wat ook bij mediation niet leuker is... maar wel makkelijker!?

 

Onder begeleiding van de mediator zoeken naar oplossingen en mogelijkheden. Vaak is er een dominante partij en voelt de ander zich 'ondergesneeuwd' of 'niet gehoord'. Het is juist zaak dat BEIDE partijen in gelijke mate aan het woord komen en gehoord worden!

 

Zakelijk alles beschrijven maar tóch aandacht voor de emoties die er zijn. Uiteraard zijn compromissen vaak verre van optimaal doch als het gezamenlijk gedragen wordt is het vaak wél dragelijk!

 

Uiteraard kunt u verwachten dat er aandacht is voor BEIDE partijen zodat er ook een zo optimaal mogelijk resultaat ontstaat.

 

Het uurtarief voor mediation is afhankelijk van het soort traject en de complexiteit. Een offerte vooraf is standaard. De meeste mediationtrajecten duren circa 5 tot 10 uur met een enkele uitschieter bij zeer complexe situaties.

 

Meer weten? Neem dan contact op met Leon Josten